Önállóan Lakni 1. onlinetalálkozó a barátainkkal

 

"Első online találkozónk a barátainkkal - témánk az önálló élet" címmel rendeztünk Zoom-eseményt 2020. szeptember 19-én szombat délután, közel 2 órában, Erről az eseményről készült ez a rövid összefoglaló, azzal a céllal, hogy a későbbiekre tervezett hasonló eseményekhez is felkeltse az érdeklődők figyelmét. A videót egyik csoporttagunk Kocsis Nikol készítette.

Csenki Anna vállalkozott arra a résztvevők közül, hogy az eseményről megírja nekünk a beszámolót.

Az Ő írását olvashatjátok most: 

 

"Az Önállóan lakni–Közösségben élni csoport rendhagyó találkozót szervezett mindazoknak, akik érdeklődnek a csoport tevékenysége iránt. A Zoom segítségével ki vidékről, ki Budapestről, ki pedig Szlovákiából kapcsolódott be a beszélgetésbe. Miután bemutatkoztunk egymásnak és elmondtunk magunkról néhány fontos dolgot, mint például ki hol él, mivel foglalkozik, más, minket érintő fontos témákról beszélgettünk.

A fővonal természetesen az önálló élet volt.  Kinek mit jelent az önálló élet, önállóság? Mennyire tudja megvalósítani? Mihez van szüksége segítésre? Kitől, honnan kérhetünk segítséget? Mennyire támaszkodhatunk családunk vagy éppen szomszédunk segítségére? Hogyan tudja önmagát megvalósítani? Mire van szükségünk, hogy önrendelkező életet élhessünk?

Így eljutottunk a munkavállaláshoz és az anyagi szükségletek megteremtésének a fontosságához is. A lakhatás volt a másik nagy témánk, amiről szintén mindenkinek volt gondolata. Aki már önálló lakásban lakik, mesélt arról, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenéznie, hogyan állt ki magáért, hogy lehetősége nyíljon egy szabad élethez. Az, hogy önálló életet él valaki, az nagyban hozzájárul az önbecsüléshez. Aki pedig otthon, családjával él vagy lakóotthonban, az ezzel járó kihívásokról és nehézségekről mesélt. 

A beszélgetés végén pedig kvízkérdéseket kaptunk a csoport tagjaitól, a csoport életével és törekvéseivel kapcsolatban. A jutalom pedig: a legtöbb pontot összegyűjtött vendég beszámíthatja ezt az online találkozót, hogy csoporttag lehessen. Ugyanis három találkozón való részvétel után teljes jogú csoporttaggá válik az illető.

Moldván Zita jutott közelebb a tagsághoz, hisz 13 kérdésből 10 kérdésre jól válaszolt. Aki egyébként Debrecenből jelentkezett be a találkozóra.

Nagyon jó hangulatban telt a találkozó. Ez annak köszönhető szerintem, hogy volt néhány fő téma, ami csaknem mindenkit foglalkoztatott, így mindenki hozzá tudott szólni. Teljesen laza, kötetlen beszélgetés volt. Egyik témából a másik témába szövődött a társalgás.

Szerintem mindenkinek jót tett, hogy olyan emberekkel beszélgethet online, de mégis szóban, akikkel hasonló helyzetben van, hasonló kihívásokkal és célért küzd nap mint nap.

Már alig várom a következő találkozót."

 

Ezt a találkozót, terveink szerint havonta egy követi majd, online formában. Szeretnénk ezzel lehetőséget adni azoknak, akik érdeklődnek a munkánk iránt, de nem tudnak részvenni a keddi találkozóinkon, vagy azért, mert más elfoglaltságaik akadályozzák ezt, vagy azért, mert vidéken élnek és az utazás nehézséget okoz nekik.