CKA-családünnepen vettünk részt

2022 okt 28 péntek 16: 30 – 20 óra között CKA-családünnepen vettünk részt a Premier Kult Cafe-ban.

A CKA egy támogató közösséget szeretne létrehozni, amely egy erőforrás bank a tagjai számára, ahová mindenki igényei szerint vesz ki, és lehetőségei szerint tesz be. Abban egyedülálló ez az országos közösségszervezői hálózat a többi országos szövetséghez képest, hogy alapját a közösségszervező és érdekérvényesítő képzések és a szakmai mentorálás adják.

Az esemény célja, az eddig támogatott szervezetek egyesítése érdekében szervezett jó hangulatú összejövetelen a már csatlakozott szervezetek mellé, további csatlakozók meggyőzése volt

Most olyan aktivisták beszéltek a saját történetükről, akik fontosnak tartják a szervezetek közös fellépését egyes, társadalmi érdeklődést is fenntartó ügyek mellett.

Korábbi évek eseményeit összefoglaló filmvetítést követően kerekasztal-beszélgetésen a moderátor Balogh Fruzsi volt.

Horváth Kertész Balázs /Byron/  a csoportok mentorálását emelte ki, Giczei Péter a kezdetekről beszélt, Csordás Anett a CKA kunbábonyi képzőközpontjának akadálymentesítéséről és az otthonápolás kampány tapasztalatairól.

A beszélgetés résztvevői szobrot alakítottak és megkérdezték a közönséget, mit ábrázol a szobor és miért fontos a közösségszervezésben. Csizovszky Andi csoporttagunk kitalálta, hogy ünneplést ábrázolták és az elért sikerekkor fontos az ünneplés, ezért ajándékcsomagot nyert.

Voltak további felszólalók a kerekasztal-beszélgetést követően is.

Szulovszky István elmondta, hogy amikor Byron mellett tanulhatta a közösségszervezés alapjait, úgy érezte, gyermekkori álmát valósíthatja meg, és megválthatja a világot. Mészáros Zsuzsa Kunbábony közösségépítő szerepéről beszélt, Aradi Fanni gyerekként került a közösséghez, most Józsefváros közösségszervezője, számára érdekes feladat összeegyeztetni ezt a a hivatali munkával. Bárány Ildi nemzetközi szerveződés alapján indokolta a CKA-család fontosságát.

Az esemény egy kapcsolati ábra rajzolásával, koccintással és fotózkodással zárult.

További fotók itt láthatóak: CSALÁDÜNNEP