"Mit jelent önkéntesnek lenni az Önállóan lakni-közösségben élninél?" Nyíri Lívia gondolatai

A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is önkénteseket keresünk, akik érdeklődnek a mozgássérült érdekvédelem iránt, és szívesen segítenének nekünk abban, hogy heti találkozókat tarthassunk, és megvalósíthassuk nyilvános rendezvényeinket

Arra kértük jelenlegi önkénteseinket, hogy meséljenek a csoportunkkal végzett munkával kapcsolatos tapasztalataikról, és arról, hogy miért szeretnek ehhez a közösséghez tartozni. Elsőként Nyíri Lívia gondolatait olvashatjátok:

"Mit jelent önkéntesnek lenni az Önállóan lakni-közösségben élninél?

„Mi volt a motivációd arra, hogy önkéntes legyél itt-ott-amott?”- hangzik el a kérdés. Természetesen erre van egy hosszú válaszom, de ha muszáj lenne leszűkítenem egy mondatra, akkor ez a kulcsmondat lenne az állandó válaszom: „Mert a jelenlegi helyzet bántja az igazságérzetemet.”
Az Önállóan lakni-közösségben élni csoport küzd az önálló lakhatásért, valamint az akadálymentes tömegközlekedésért. Mindenféle kampányokat, nyilvános akciókat, egyéb eseményeket, például workshopokat rendeznek. Elsőnek azt mondanám, hogy mennyire király, hogy ennyire küzdenek valamiért. De ez a valami-s itt sérül az igazságérzetem- Miért van egyáltalán szükség arra, hogy ezért harcolni kelljen? Valahol lakni, A pontból a B pontba jutni ilyen-olyan közlekedési eszközökkel alap dolog.

 

67889435_2500311166718371_2197518565299453952_n.jpg
De ez a csoport úgy döntött, hogy nem törődik bele ebbe az igazságtalanságba, lelkesedésük töretlen. Nekem ez a lelkesedés túl szimpatikus ahhoz, hogy ne merüljön fel bennem az a kérdés, hogy én személy szerint hogy tudnék Nekik segíteni? S a válasz egészen egyszerű: Kávéfőzés, rágcsálnivalók előkészítése, jegyzetelés. Igazán nem sok, de mégis rengeteg segítség Nekik, amiért nagyon hálásak. Lelkesek. Hálásak. S tudok még ilyen pozitív jelzőket felsorolni, amik jellemzik ezt a csoportot: Barátságosak, viccesek- egy-két vicc nagyon fel tudja ám dobni a hangulatot, s itt akad bőven! J
Hát, ki ne szeretne egy ilyen kedves csoporthoz tartozni? J"

Ha Te is kedvet kaptál ahhoz,hogy segíts nekünk önkéntesként, ide kattintva találod a részleteket! 

Szeretettel várunk!