A világ egy sokkal szebb és jobb hely lehetne - Segíts minket ennek eléréséhez, önkéntes munkáddal!

 

Nagy örömünkre, heti találkozóinkat ismét -az új lift beépítésével akadálymentessé vált- Auróra Közösségi Házban tartjuk

Ezek a találkozók már személyes jelenlétünkkel zajlanak -kérésre Zoomon online elérést is biztosítunk-, ezért ismét aktuálissá vált, hogy önkénteseket várunk csoportunkba.

Megosztjuk veletek Csikiné Csóka Szilvia írását arról, miért és hogyan lett önkéntes segítőnk érdekvédelmi munkánkban.

kep_szilvi.jpg

 

2019-ben a Budapest Pride Facebook-hírfolyamában találtam rá az Önállóan lakni - közösségben élni csoport felhívására, miszerint önkéntes segítőket keresnek találkozóikra. Először fogalmam sem volt róla, hogy ez pontosan mit is takar egy kerekesszékes, illetve mozgáskorlátozott tagokból álló csoport esetében, de mindenképp szerettem volna megismerni és segíteni Őket. Így egy-két emailváltás után elmentem az első csoporttalálkozójukra, ami részemről abszolút pozitív élménnyel zárult! Egy olyan fantasztikus közösség napjaiba csöppentem, aminek önkéntes segítőkénti tagsága a mai napig büszkeséggel tölt el! Aktívan veszik ki részüket a fogyatékossággal élő embertársaik érdekvédelmi kérdéseiben, képviseletében, de attól sem riadnak vissza, ha például személyesen kell tesztelniük az újonnan felújított metrószakaszokat. (Ami így utólag nézve nem is volt annyira veszélytelen...) Véleményüket, gyakorlati tapasztalataikat nem rejtik véka alá és több fronton is igyekeznek hangot adni a társadalmi felelősségvállalás fontos szerepének. Ha mi, ép emberek csak negyed ennyire lennénk motiváltak és elszántak, mint Ők, akkor ez a világ egy sokkal szebb és jobb hely lenne!
Ha Szilvi gondolatai felkeltették az érdeklődésedet, a poszban megadott cimkék alatt, más önkénteseink gondolatait is olvashatod! 

Ha önkéntes segítőnk lennél, ide kattintva találod a részleteket! 

Szeretettel várunk!